fredag den 9. marts 2012

Hvis Madkultur er det vi taler om?


Følgende er Madkulturens, det nye statslige madtiltag, ”Brandløfte” for sit virke:
”Madkulturens løfte til omverdenen er: Bedre mad til alle. Brandløfttet fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre fødevarer, sunde måltider og gode smagsoplevelser tilgængelige for alle uanset alder, indskomst, social baggrund og geografisk placering”.

Bedre mad til alle. På et netop afholdt seminar for fagfolk og interesserede var ordene om dette mange og lange og åbenbart er det fortsat dennegruppe af overskudsmennesker og fagfolk, at man vil henvende sine aktiviteter. Og ydermere; det er fra samme eksklusive gruppe, at man rekrutterer. Åbenbart er det således at man håber at nå alle. Desværre er beviserne for dette bidrag til en lagdeling i vort land, stadig flere.

Madkulturen appellerer ikke til ”alle”, men til folk med akademisk uddannelse og/eller økonomien i orden.


Der søges særskilt efter akademikere i nyansættelser

Et projektmedarbejderjobopslag er udformet således:
”…Dine arbejdsopgaver involverer bl.a.: Projektkoordinering af initiativer, som resulterer i nye produkter, salgsmuligheder og markedsføringsformer for fødevarervirksomheder – og mere kvalitetsmad til danskerne.
Koordinering af projektsamarbejder imellem fødevarevirksomheder, offentlige institutioner, projektorganisationer og mangeartede madaktører. Planlægning, gennemførelse og opfølgning af events, konferencer og workshop(s.)
Dokumentation og formidling af gennemførte projekter aktiviterter.

Vi forventer, at du:
Har interesse for mad, madkultur og maddannelse. Har erfaring med koncept- og produktudvikling af fødevarer og madoplevelser. Et procesmenneske, og kan få alle ender til at nå sammen før deadline.
Kan tænke ud af boksen og bidrage med kreative og innovative løsninger og nye vinkler på kendte problemstillinger i et samspil på tværs af værdikæder(.)
Interesserer dig for alle aspekter af madkvalitet og de elementer i værdikæden, som ligger bag(.) Som person er en udpræget teamplayer(.)
Har en relevant akademisk baggrund.


Tjek, tjek, tjek; enhver der er uddannet indenfor de sidste 15-20 år, indenfor nærsagt hvilket som helst fag, kan skrive under ordlir som; "koordinering, events, procesmenneske" og "kreative løsninger". Vi er den kreative generation, ikke det kreative klasse.
Men hov, hvad stod der til sidste? "Har en relevant akadmisk baggrund"?? Hvad gør at en akademisk uddannet person skulle opfylde det stillingopslag bedre end en reklameuddannet, en kaospilot eller en autodidakt?  Og hvis svaret på de spørgsmål vil være at man selvfølgelig vil tage alle kvalificerede i betragtning, uanset uddannelse eller ej; hvorfor så skrive det sidst i opslaget?

Nummer to; aktiviteterne pris og palcering.
Som et af de mere offentlige "events", har MK arrangeret et visionsseminar om urban farming; oversat må det jo betyde "Bedre grøntsager til byen, fra byen, for byen".  

Seminaret koster 795;-, ligger på en fredag imellem 10 og 15 og er placeret dybt inde i storbyen København. Emnet taget i betragtning er placeringen jo såadan set ok, selvom Botanisk Have nok er et af de få områder i KBH hvor man IKKE har brug for mere viden om lysforhold og Windowfarms. 
Men en fredag, midt på dagen er jo ikke for andre end de der enten bliver betalt for at deltage eller er formuende arbejdsløse.

Det skal blive en glæde at opleve de dage hvor Madkulturen rent faktisk vil arrangerer "events" for folket. Low key stuff, work shops, hands on, low fi (brug alle de forbandede engelske fraser I kan) for almindelige mennesker. To timer, 200,- a pop, på en lørdag eftermiddag; så vi "alle" kan få glæde af Madkulturen. 

Ikke så innovativt, ikke nødvendigvis noget man kan skrive Ph.Der om, måske allerede et koncept der er blevet brugt af 4K for mange år siden. 
Men det er glemt nu. Vi står med et momentum af madinteresse, vidensbegær og økonomi, der råber på et folkeligt opgør med masseproduceret sjask; også kaldet dansk landbrug og tilsætningsstoffer.


Kunne vi få det ; en Madkultur, der støtter op om alles madkultur?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar